ТРАКИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ Е БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ В  ЕВРОПЕЙСКАТА УНИВЕРСИТЕТСКА МРЕЖА ОТ

...
ТРАКИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ Е БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ В  ЕВРОПЕЙСКАТА УНИВЕРСИТЕТСКА МРЕЖА ОТ
Коментари Харесай

Тракиският университет е българският представител в мрежата на университетите

ТРАКИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ Е БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ В  ЕВРОПЕЙСКАТА УНИВЕРСИТЕТСКА МРЕЖА ОТ ИНОВАТИВНИ ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

След извършената в Брюксел първа среща на върха „Образование и иновации“ по самодейност на българския комисар Мария Габриел стана ясно, че Тракийският университет в Стара Загора е представителят на България в новосъздадената мрежа от новаторски висши образователни заведения.

Мащабното събитие събра над 1000 представители на университетските среди от Стария континент, университетските алианси, откриватели от държавния и частния бранш.

По предложение на МОН от България бяха номинирани четири университета – Технически университет София, Медицински университет Пловдив, Русенски университет и Тракийски университет Стара Загора. Екипът на Комисар Мария Габриел избра и публично причисли Тракийския университет към Европейската университетска мрежа от новаторски висши образователни заведения.

Мария Габриел дефинира задачите на мрежата по този начин: „С Мрежата ще осигурим поддръжка за основаване на инкубатори във висшите образователни заведения в тясна връзка с предприемаческия бранш. Ще организираме годишно ревю на гениите. И в този момент в Европа има университети с такива инкубатори. Важно е те да си сътрудничат в мрежата от университети, с цел да се сътвори сериозна маса от висши образователни заведения, допринасяща за построяването на европейска иновационна екосистема.Искаме Европа да има нужния запас от гении, с цел да бъде водач в новата вълна високотехнологични нововъведения.“

Припомняме, че още по време на присъединяване си в Стара Загора в Дните на науката и нововъведенията, проведени от Тракийския университет, еврокомисарят Мария Габриел показа своят увереност, че университетът ще бъде измежду най-активните участници в европейския алианс на университетите, които ще разполагат с 1,1 милиард евро до 2027 година, за построяването на мощна връзка сред висшето обучение и нововъведенията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР